Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 2006 - ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ


Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις αφιερωμένες στο καρναβάλι του Μοσχάτου που φέτος έσβησε...

5 σχόλια:

  1. Δε φαντάζομαι,αγαπητέ Δημήτρη,να περιμένεις να....χολοσκάσουμε διότι μερικές ξεβράκωτες βραζιλιάνες 3ης διαλογής των οποίων η μόνη "τέχνη" είναι να κουνάν καλά τον....απαυτό τους δε θα μαδήσουν και πάλι τον Έλληνα φορολογούμενο δημότη-πολίτη!
    Την εποχή κατα την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πένονται ακόμη και των εντελώς απαραιτήτων προς το ζήν το θεωρώ τουλάχιστον πρόκληση να γίνονται αναρτήσεις με τέτοια αντίληψη!
    Επιπλέον,δε,και επι της ουσίας,απευθυνόμενος σ'έναν άνθρωπο του Θεού,ρωτώ:
    Τί επιτέλους "γιορτάζουμε" στο καρναβάλι;
    Ποιόν Άγιο ή έστω σημαντικό άνθρωπο τιμούμε;
    Τί κοσμοϊστορικό γεγονός ανακαλούμε στη μνήμη μας μ'αυτό το καραγκιοζιλίκι;
    Δε φτάνει πια μ'αυτήν την αέναη τιμή στον υπέρτατο "θεό" ΧΑΒΑΛΕ(για να μην πώ τίποτα άλλο πιο χοντρό);
    Πόσο μυαλό μας έχει πάρει ώστε,ακόμη και σήμερα,να μην συνειδητοποιούμε ότι,κατα ένα τεράστιο ποσοστό,αυτός ο χαβαλές μας έφερε στο χάλι που βρισκόμαστε;
    Ειλικρινώς περιμένω απο ΕΣΕΝΑ να το σκεφτείς καλύτερα ακριβώς διότι γνωρίζω με τί ποιότητος άνθρωπο έχω να κάνω.
    Με αγάπη
    Δημήτρης Τίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερές φωτογραφίες, έντονα χρώματα,υψηλή τέχνη, όπως πάντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Δημήτρη, καταρχάς σε ευχαριστώ που παρακολουθείς το ιστολόγιό μου. Δέχομαι την κριτική σου και νιώθω την ανάγκη να απαντήσω.
    Κατ' αρχάς, το ιστολόγιό μου δεν έχει ερωτικό ή αισθησιακό χαρακτήρα και δεν βλέπω με σεξουαλικό μάτι τα θέματα που αναρτώ. Άλλωστε συνήθως ανεβάζω φωτογραφίες με παιδιά, άλογα, αλιγάτορες, γάτες και άλλα! Σε καμία περίπτωση ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν είμαι ρατσιστής με τους μαύρους, αλλά ερωτικά προτιμώ πιο ανοιχτόχρωμες γυναίκες, όπως άλλωστε κι εγώ είμαι “βόρειος” τύπος. Δεν ανέβασα τις φωτογραφίες αυτές για να προκαλέσω αισθησιασμό. Ξεκίνησα να κάνω ένα αφιέρωμα στο καρναβάλι της πόλης που έμενα για 13 χρόνια (είμαι ακόμα δημότης Μοσχάτου) και έβαλα αυτό το θέμα πρώτο, έτσι ώστε να περάσει κάτω-κάτω όταν θα μπούνε κι άλλες αναρτήσεις με την ετικέτα: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ. Θα κρατήσω αυτήν την ανάρτηση για μία μέρα και θα κάνω άλλη μετά, έτσι ώστε να σκεπαστεί.
    Οι βραζιλιάνες ήταν το σήμα κατατεθέν του καρναβαλιού αυτού έως και το 2007. Μετά δεν τις ξαναείδαμε! Ανήκω – δυστυχώς – στην κατηγορία των Ελλήνων που πένονται και αν κάτι πάει στραβά και δεν πληρωθώ από την δουλειά που έπιασα – μετά από 2 χρόνια ανεργίας – την προηγούμενη εβδομάδα, στις αρχές Μαρτίου θα έχω και πρόβλημα σίτισης.
    Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας δεν μας έφεραν οι γιορτές χαράς και διασκέδασης, αλλά οι κλεψιές, οι προδοσίες και η ανικανότητα των κυβερνούντων. Δεν ξέρω πόσο πλήρωνε ο Δήμος Μοσχάτου τις χορεύτριες αυτές, αλλά φαντάζομαι πως θα κόστισαν πολύ λιγότερα από αυτά που παίρνουν τα κανάλια για να μας τρομοκρατούν και να μας προετοιμάζουν για την δυστυχία που μας ρίχνουν. Μισώ με πάθος, τρέλα και λύσσα την τηλεόραση! Αν και πέρυσι μου χάριζαν μία SONY, δεν την πήρα, δεν έχω τηλεόραση σπίτι μου (τώρα που μένω μόνος μου) και αν ποτέ βάλω θα είναι για να συνδέσω συσκευή DVD και να βλέπω ταινίες. Εσύ αγαπητέ μου Δημήτρη έχεις την οικογένειά σου και την χαίρεσαι. Εμένα μου την διέλυσε η τηλεόραση. Όλα αυτά τα “μεσημεριανάδικα” με τους γκέι στιλίστες και τα μοντέλα που έδιναν στην χαζή γυναίκα μου συμβουλές για το σπίτι της και την οικογένειά της. Δεν έχω τίποτε άλλο με τους γκέι – όσους έχω γνωρίσει ήταν ευχάριστοι άνθρωποι, με χιούμορ και καλλιτεχνικές τάσεις – αλλά δεν νομίζω πως έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν δημόσια να δίνουν συμβουλές και καθοδήγηση σε οικογένειες. Οικογένεια και γκέι δεν πάνε μαζί. Τα δε μοντέλα θα έπρεπε να δίνουν συμβουλές για δίαιτα και ομορφιά και όχι να το παίζουν ψυχολόγοι και να “λύνουν” τηλεφωνικά τα προβλήματα του κάθε πικραμένου αμέσως μετά τις διαφημίσεις! Στην τηλεόραση λοιπόν διακινούνται φοβερά λεφτά. Δεν ξέρω, πληροφόρησέ με, έχουν σταματήσει εκείνες οι σειρές που ήξερα κάποτε με ξεβράκωτες, ξετσίπωτες, με βιασμούς, με βία, με αίμα, με βρισίδια και άλλες ομορφιές; Αυτά όλα γίνονται τζάμπα; Όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, έχουν σταματήσει να πληρώνονται, ή βρίσκονται ακόμα μέσα στην Βουλή και εισπράττουν τους μισθούς τους; Αυτούς τους μισθούς τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ή κάποιος άλλος;
    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει το καρναβάλι γιατί πολύ απλά είναι ΧΑΡΑ. Μου αρέσουν οι μεταμφιέσεις, η μουσική, ο χορός, τα χρώματα, οι χαρούμενοι άνθρωποι, τα γέλια... όλα αυτά μου δημιουργούν μία θετική διάθεση, ανοίγει η καρδιά μου. Ξέρω πως είναι ειδωλολατρικό έθιμο προς τιμήν του Βάκχου ή του Διόνυσου, δεν θυμάμαι σίγουρα. Δεν τιμώ κάποιον από αυτούς και δεν με ενδιαφέρει. Ούτε μοιάζει το καρναβάλι του Μοσχάτου ή του Ρέντη με το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο που εκεί κινδυνεύεις να σε βιάσουν και να σε μαχαιρώσουν και όχι απαραίτητα με αυτήν την σειρά. Μιας και ανέφερα τον Διόνυσο τώρα, ξέρεις τί θυμήθηκα; Πριν από 2-3 χρόνια είχα δει στα σχολικά βιβλία του γιού μου τους 12 θεούς του Ολύμπου. Είχα διδαχθεί μικρός πως ήταν 6 θεοί και 6 θεές. Τώρα αυτό άλλαξε και έγιναν 7 οι θεοί και 5 οι θεές. Συγκεκριμένα, η Εστία η θεά της οικογένειας πήρε πόδι (για να μην πω: τον πούλο) και την θέση της πήρε ο Διόνυσος, ο θεός της μέθης, των οργίων και του one night stand. Ωραίο ε; Εκείνη την ημέρα, έπαθα κρίση. Ήθελα να πάω στο σχολείο να κάνω φασαρία. Δέχεται τέτοια επίθεση η Ελληνική οικογένεια που ακόμα και από μία νεκρή και ανενεργή θρησκεία, χωρίς πιστούς και ιερατείο να την υπερασπίσουν αφαίρεσαν την οικογένεια. Κτυπούν ανελέητα την ιστορία μας, την γλώσσα μας και ότι άλλο έχουμε και μας στηρίζει. Η εκκλησία βέβαια έχει ικανούς εκπροσώπους για να την υπερασπίσουν. Ο δόλιος ο Κολοκοτρώνης όμως, πως να υπερασπίσει τον εαυτό του από τα ελεεινά υποκείμενα που τον χαρακτηρίζουν γκέι; Πρώτα βγάλανε γκέι τον Μέγα Αλέξανδρο και τώρα και τον Γέρο του Μοριά. Για το ντοκιμαντέρ του Σκάι για το 1821 εσύ ξέρεις καλλίτερα. Έχω μαλώσει με τον θείο μου διότι ο 12χρονος ανιψιός μου στο Facebook δεν γράφει “σας αγαπάω” αλλά “cac papaw”. Ντρέπονται τα σημερινά γκριγκλάκια να γράψουν ελληνικά. Είναι ντροπή να γράψουν το ωμέγα και χρησιμοποιούν το w που τα κάνει περήφανα. Είναι απαράδεκτο για την κουλτούρα τους να γράψουν το θήτα που είναι ελληνικό και χρησιμοποιούν το 8. Δεν μπορούν να διανοηθούν τα γράψουν το ξι και γράφουν το 3 που τους έρχεται καλύτερα.
    Θέλουν λοιπόν οι κυβερνούντες να μας κάνουν να ζούμε σκυφτοί μέσα στον φόβο, στην ντροπή, στην καταχνιά, στο σκοτάδι, στον πανικό, στην αβεβαιότητα, στις ενοχές. Μπορεί λοιπόν ο ποπός της χορεύτριας να είναι μαύρος, αλλά πιστεύω πως είναι πολύ πιο “καθαρός” από κάποιες ψυχές και κάποιες συνειδήσεις που εισπράττουν ακόμα και τώρα τεράστια ποσά από τον Έλληνα φορολογούμενο.
    Δεν ξέρω αν εγώ είμαι άνθρωπος του Θεού όπως με χαρακτηρίζεις, ξέρω όπως πως η χαρά ΕΙΝΑΙ του Θεού. Εφόσον δεν τον προσβάλω με το να είμαι χαρούμενος δεν αισθάνομαι πως κάνω κάτι κακό.
    Αυτό το ιστολόγιο είναι η μοναδική μου επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Δεν είμαι απλά ένας μοναχικός άνθρωπος, είμαι ερημίτης! Δεν ευχήθηκα ούτε επικοινώνησα με κανέναν τις γιορτές που πέρασαν διότι ήμουν σε τραγική κατάσταση. Στερήθηκα τα παιδιά μου όλες τις ημέρες αυτές και ήμουν να πεθάνω. Η μόνη μου επικοινωνία με τον έξω κόσμο ήταν οι αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Θέλω να κάνω το αφιέρωμα στο καρναβάλι, το κάνω με καλό σκοπό, και θέλω να το δεχτείς αυτό. Δεν έχω άλλες τολμηρές φωτογραφίες, οι υπόλοιπες είναι με πρωτότυπα θέματα, χρώματα και χαρούμενους ανθρώπους. Αυτό βλέπω, αυτό αισθάνομαι και – γιατί όχι – αυτό είναι! Δεν τιμώ κάποιον άγιο έτσι, αλλά δεν προσβάλω και κανέναν. Στην ζωή μας χρειάζεται και η προσευχή, χρειάζεται και ο χαβαλές. Όπως ξέρεις πηγαίνω και σε μοναστήρια και μουσεία, πηγαίνω όμως και στα καρναβάλια. Τέλος πάντων πολλά έγραψα και σταματάω εδώ. Τα σχόλιά σου είναι πάντα ευπρόσδεκτα και σε ευχαριστώ για αυτά. Με αγάπη, Δημήτρης Καλατζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ(κυριολεκτικά)Δημήτρη!
    1ον)Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι ΜΟΝΟΝ αυτό το ιστολόγιό σου και φυσικά η ΜΟΝΗ σου επαφή με τον άλλο κόσμο.
    Αν δεν κάνω λάθος έχεις και μερικά τηλέφωνα και ανθρώπους με e-mail πρόθυμους να επικοινωνήσουν μαζί σου...δωρεάν(ο νοών νοείτω)!!!
    2ον)Προφανώς τα σχόλιά σου περί "μαύρων" θα αφορούσαν κάποιον άλλον μιά που τέτοια λέξη ή έστω παρεμφερή αναφορά ούτε βρήκα-όσο κι αν έψαξα-ούτε υπεννόησα στο σχόλιό μου!
    Ας απαντήσει λοιπόν αυτός τον οποίον αφορούν τα σχετικά γραφόμενά σου!
    3ον)Και επι της ουσίας:
    "Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν. ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει". (Ματθ. Στ’ 24)
    Ή Θεόν ή Μαμωνάν" επομένως!
    Η ηθική δεν είναι menu à la carte!
    Ούτε...ψιλά τα οποία ξεχάσαμε να πάρουμε μαζί μας!
    Δεν μπορεί να αγαπάς κάτι ταυτόχρονα με αυτό που το πολεμάει!
    Ή δέχεσαι το "κατ'εικόνα" το οποίο βαναύσως προσβάλει το καρναβάλι ή δεν το δέχεσαι!
    Όταν "διαλέγεις" κάτι απο την πίστη μας και δεν το αποδέχεσαι εμπράκτως,τότε αυτό είναι πολύ απλά ΑΙΡΕΣΗ!
    Κι εκείνο το "...ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται.] πού πάει;
    4ον)Άλλο χαρά,άλλο χαβαλές για να μην πώ ότι είναι το αντίθετο!!!
    Τους ενόχους για όλο αυτό το χάλι το οποίο αναφέρεις,τους ξέρω καλά,τους νοιώσαμε ποικιλοτρόπως στο πετσί μας οικογενειακώς όμως το εύκολο είναι-όπως ξέρεις-να ασχολείσαι με τα σφάλματα των άλλων.
    Το δύσκολο είναι να ασχοληθείς με τα δικά σου!
    Εξ άλλου "...Εμή η εκδίκησις Εγώ ανταποδώσω"!
    Και ο χαβαλές είναι το δικό μας μεγάλο μερίδιο για την κατάντια μας!
    Αν ένας παρ'ολίγον ιερωμένος ονομάζει αυτό το έκτρωμα χαρά τότε πραγματικά έχω αμφιβολίες για το αν γνωρίζει ποιά είναι η
    ΟΝΤΩΣ ΧΑΡΑ!
    Με ειλικρινή αγάπη
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή