Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ ή ΤΣΙΤΑ - 02

   Ο γατόπαρδος ή τσίτα, είναι το πιο γρήγορο ζώο στον πλανήτη. Μπορεί να τρέξει με ταχύτητα που φτάνει τα 115 χιλιόμετρα την ώρα!
   Τα πρωτοσυνάντησα στο Αττικό πάρκο στα Σπάτα, το Μεγάλο Σάββατο του 2007. Ήταν ένα τσίτα - αυτό που βλέπετε στις πρώτες φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης - ξαπλωμένο και ακουμπησμένο επάνω στο συρματόπλεγμα. Με το δεξί χέρι κρατούσα την φωτογραφική μηχανή και με το αριστερό πήγα να του κάνω γκούτου - γκούτου, χαϊδεύοντάς το με το δάκτυλο που μόνο αυτό μπορούσε να περάσει. Εκείνο τότε αντί να κάνει χαρούλες, να κουνήσει την ουρά του και ότι άλλο τέλος πάντων ώφειλε να κάνει ένα γατάκι, εκείνο έκανε ένα κχχχχ... και πήγε να μου φάει το δάκτυλο. Ευτυχώς πρόλαβα να το τραβήξω γιατί τώρα θα έξυνα το αυτί μου με το πόδι..! Επειδή όμως δεν είμαι σοφός άντρας, πήγα να το ξανακάνω (πάντα δίνω μία δεύτερη ευκαιρία) αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
   Λίγο καιρό πριν είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους, εκείνη την ημέρα έχασα και την εμπιστοσύνη μου στα ζώα... Πάντως και στις δύο φορές, που έκανε το κχχχχ μπόρεσα να το φωτογραφίσω!
 
 

1 σχόλιο:

  1. Πωπωωωω,πραγματικά η αφήγηση σου είναι πολύ ζωντανή. Αφού φοβήθηκα..
    Ευτυχώς που σου έμεινε το δάκτυλο,:))
    Οι φωτογραφίες σου " μιλάνε " όπως πάντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή